AĞIZ KOKUSU VE AĞIZ BAKIMINA ADAÇAYI!
Adaçayı bitksinin içerdiği salvin, carnosol asiti ve cirsimaritin antibiyotik özelliği olan etkin maddelerdir.Özellikle salvin ve carnosol asidi, bakterilerde RNA-sentezini etkileyerek çoğalmalarını ve rejenerasyonlarını engellemektedir. Prof Saraçoğlu'nun ağız bakımı için önerdiği Adaçayı ile her gün ağız temizliği yapıldıktan sonra bir defa gargara yapmak ağızda oluşabilecek bakterilere ve ağız kokusuna karşı oldukça etkilidir.
Bademcik iltihabı (tonsilit) olan kişilerin sabah kalktıklarında ağız kokuları oldukça ağırdır. Dişlerini fırçaladıktan sonra koku biraz hafifler ve kahvaltı yaptıktan sonra da tamamen kaybolur. Gün boyu herhangi bir ağız kokuları da olmaz çünkü gece boyu oluşan iltihap sabah kahvaltısı yapılırken, besinlerle sürüklenerek taşınır ancak gece uykuya geçildiği zaman iltihap oluşumu tekrar başlar.
Ağız Kokusuna Karşı Ne Yapabilirsiniz?
Her gün, ağız temizliği yapıldıktan sonra bir defa Adaçayı bitkisi ile gargara yapmak ağızdaki bakterilere ve ağız kokusuna karşı güçlü bir engelleyici özelliktedir.
Kür Hazırlanışı
Yaklaşık bir su bardağı suda bir tatlı kaşığı Adaçayı bitkisi ilave edilerek on dakika kapağı kapalı olarak demlenir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitki daha fazla suyunun içinde bekletilmez ve süzülerek ayrılır. Günde iki-üç defa Adaçayı bitkisi ile gargara yapılır ayrıca her gün beraberinde bir ay boyunca bir çay bardağı Adaçayı bitkisi içilmesi koruyucu ve önleyici olacaktır.
DİKKAT
Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bitkinin raf ömrüdür. İkincisi bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır. Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur. Her bitkinin özelliğine göre uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir. Bazı bitkiler gölgede, bazıları güneşte, bazıları ise karanlıkta kurulması gerekir. En önemlisi ise kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır. Eğer doğru bitki türü değil ise kürün etkisini büyük oranda azaltmaktadır.
Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.